صحراي بزرگ بيشتر مساحت ليبي را پوشانده است . در شمال غرب – ناحيهي طرابلس – واحات ساحلي و جلگه اي كم ارتفا منطقهي اصلي كشور را تشكيل مي دهد . در شمال شرق (برقه) جلگه اي ساحلي و سلسله هاي كوه ها نمو گياهان مديترانه اي را ميسر مي سازد .
رود مهم : وادي الفريق .
بلندترين نقطه : قلهي بط ، 2286 متر .
آب و هوا : ليبي خشك و داغ است . نزديك ساحل دما پايين تر و بارندگي بيشتر است .
شهرهای مهم:
بنغازي, مصراته,
مساحت:
1.759.540 کیلومتر مربع
خط ساحلی:
1.770کیلومتر
مختصات جغرافیایی:
25 درجه شملی و 17 درجه شرقی
حکومت
بيش از 1110 نمايندهي مستقيماً انتخاب شدهي محلي از كنگره هاي بنياني خلق ، اتحاديه هاي كارگري ، « كميته هاي مردمي» سازمان هاي حرفه اي در كنگرهي بزرگ خلق گرد هم مي آيند تا رهبر انقلابي – رهبر كشور – و 22 عضو كميتهي عمومي خلق ( كه برابر است با شوراي وزيران ) را بر گزينند . دبير خانهي كل ، كه منتصب است ، كنگره را ياري مي دهد . عملاً هيچ حزب سياسي وجود ندارد .
رهبر كشور :معمر القذافي .
عضویت:
سازمان ملل متحد ، اتحاديهي عرب ، سازمان كشورهاي صادر كنندهي نفت
تاریخ معاصر
ليبي از قرن شانزدهم تحت حكومت عثماني بود . در 1911 ايتالياييها آن را اشغال كردند ن. ارتش هشتم بريتانيا ، ايتالياييها را در صحراي ليبي شكست داد (1942) ، و پس از جنگ جهاني دوم اين كشور به نواحي تحت ادارهي بريتانيا و فرانسه تقسيم شد . در 1915 ليبي تحت حكومت ملك ادريسِ ، امير سابق برقه ، به استقلال رسيد . هر چند درآمد نفت ليبي را بهره مند ساخت ،
پادشاهي طرفدار غرب اين كشور به طور فزاينده اي از محبوبيت افتاد . در 1969 افسران غير ارشد ارتش به رهبري سرهنگ معمر القذافي (متولد 1942) قدرت را در دست گرفتند . قذافي صنعت نفت را ملي كرد ، ولي كوشش هاي متعدد او براي اتحاد با كشورهاي ديگر عربي بي نتيجه ماند . در دههي 1970 انقلاب فرهنگي را آغاز دولت رسمي را پياده و فعالت اقتصادي را اشتراكي ، ثروت شخصي را محدود و مخالفان را سركوب كرد حمايت ادعايي ليبي از تروريسم بين المللي موجب حملات هوايي امريكا به طرابلس و بنغازي در 1986 گرديد ،
از آن زمان قذافي كمتر در عرصه بين المللي ظاهر شده است . با وجود اين ، نقش ادعايي ليبي در بمب گذاري هواپيماي مسافربري امريكا منجر به وضع تحريمهايي از جانب سازمان ملل متحد در 1992 گرديد .
دفاع
كل نيروهاي مسلح : 85.000 (1991) (شامل 2.500 نفر در «لژيون اسلامي پان افريقايي» ، كه از سوي ليبي سربازگيري مي شود ).
خدمت سربازي : نيروي زميني 3 سال ، نيروهاي دريايي و هوايي 4 سال .
آموزش
ميزان با سوادي : 8.63% (تخمين 1985) .
سنين تحصيل اجباري : 6 تا 15 سال .
تعداد دانشگاه : 5.
اقتصاد
ليبي يكي از بزرگترين توليد كننده هاي نفت در جهان است . گاز مايع نيز صادر مي شود . در واحات ساحلي گندم ، جو ، آجيل ، خرما و انگور توليد مي گردد .